SZKOŁY DLA DOROSŁYCH
Poprawiony: 06 lutego 2018
OBSZAR TURYSTYCZNO-GASTRONOMICZNY (TG)
Technik turystyki wiejskiej - 2 kwalifikacje:
TG.08. Prowadzenie działalności turystycznej na obszarach wiejskich
GT.09. Prowadzenie gospodarstwa agroturystycznego
Pracownik pomocniczy obsługi hotelowej /KURS DLA OSÓB Z UPOŚLEDZENIEM UMYSŁOWYM W STOPNIU LEKKIM/- 1 kwalifikacja:
TG.01. Wykonywanie prac pomocniczych w obiektach świadczących usługi hotelarskie - ( 4 semestry)
Kelner - 2 kwalifikacje:
TG.10. Wykonywanie usług kelnerski – (3 semestry)
TG.11. Organizacja usług gastronomicznych– (3 semestry)
Cukiernik
TG.04. Produkcja wyrobów cukierniczych – (4 semestry)
Technik hotelarstwa - 2 kwalifikacje:
TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji – ( 3 semestry)
TG.13. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie– ( 2 semestry)
Kucharz TG.07./Technik żywienia i usług gastronomicznych TG.07. i TG.16.- 2 kwalifikacje:
TG.07. Sporządzanie potraw i napojów - ( 4 semestry)
TG.16. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych - ( 2 semestry)
Technik obsługi turystycznej - 2 kwalifikacje:
TG.14. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych - ( 3 semestry)
TG.15. Prowadzenie informacji turystyc znej oraz sprzedaż usług turystycznych - ( 3 semestry)
Piekarz TG.03./Cukiernik TG.04. / Wędliniarz T.5 / Technik technologii żywności TG.03. lub TG.04. lub TG.05. oraz TG.17. :
TG.03. Produkcja wyrobów piekarskich - ( 4 semestry)
TG.04. Produkcja wyrobów cukierniczych – (4 semestry)
TG.05. Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych - ( 4 semestry)
TG.17. Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych - (2 semestry)